نحوه کسب مجوز برای برگزاری کنسرت در ایران
برگزاری و سازماندهی هر رویدادی، بسیار سخت و زمانبر است. به خصوص زمانی که نوبت به رویدادهای موسیقی مانند کنسرت میرسد، فرایندهای مربوط به برگزاری سختتر و پراسترستر میشوند. در برگزاری کنسرت حتی جای یک اشتباه نیز وجود ندارد، فقط با یک خطا ممکن است چندین ماه تلاش شما از بین برود. برای برگزاری کنسرت، پیشنیازهایی را باید تدارک ببینید و یکی از مهمترین پیشنیازهای برگزاری این رویداد فرهنگی، اخذ مجوز است.
دریافت مجوز، بدون شک یکی از حیاتیترین مراحل برنامهریزی رویدادهای مختلف از جمله کنسرت است. بنابراین، قبل از برگزاری هر کنسرتی، وقت خود را به تحقیق و بررسی تمامی مجوزهای لازم اختصاص دهید یا با مراحل اخذ مجوز را به موسسات برجسته این حوزه بسپارید.
مهمترین چالش در فرایند کسب مجوز کنسرت، شناسایی مجوزهای ضروری و مراجع ذیربط است. برای برگزاری رویدادهای فرهنگی و هنری باید سازمانهای مربوطه که مجوزات لازم برای برگزاری کنسرت را ارائه میدهند، شناسایی کنید.
برگزاری کنسرت، بسیار پرهزینه و زمانبر است و اگر اختلالی از طرف شما در فرایند اخذ مجوزهای لازم صورت بگیرد، ممکن است تمامی زحماتتان از بین برود. عدم اخذ حتی یک مجوز که در امر برگزاری رویدادهای فرهنگی لازم است، میتواند کنسرت شما را در آخرین ثانیه باقیمانده لغو کند و متحمل زیان فراوانی شوید. بنابراین، همیشه پیشگیری بهتر از درمان است. اگر قصد برگزاری یک کنسرت باشکوه را دارید، با موسسه فرهنگی آسمان هشتم صدرا تماس بگیرید و فرایند اخذ مجوز و یا برنامهریزی کنسرت خود را به این مجموعه باسابقه واگذار کنید.
در این مقاله از سایت آسمان هشتم صدرا، قصد داریم شما را با نحوه کسب مجوز برای برگزاری کنسرت در ایران آشنا کنیم و نکاتی پیرامون این موضوع به شما ارائه دهیم. پیشنهاد میکنیم اگر قصد برگزاری کنسرت دارید، با دقت این مقاله را مطالعه کنید تا برای طی کردن این فرایند پیچیده دچار مشکل نشوید.
توجه: این مقاله بر اساس فرایندهای مرسوم اخذ مجوز برای برگزاری کنسرت به نگارش درآمده است. بنابراین، ممکن است برای برگزاری رویداد فرهنگی شما با توجه به ماهیت آن، مجوزهایی لازم باشد که در این مقاله ذکر نشده است. برای کسب اطلاعات اختصاصیتر میتوانید با کارشناسان ما در موسسه فرهنگی و هنری آسمان هشتم صدرا تماس بگیرید.
برای برگزاری یک کنسرت چه مجوزهایی لازم است؟
همانطور که میدانید، پخش یک اثر در ایران نیاز به مجوز وزارت ارشاد دارد و قبل از برگزاری کنسرت، باید برای ترانه و شعر مجوزهای لازم اخذ شود. پس از این که مجوز اثر را دریافت کردید، میتوانید برای سایر مجوزهای لازم اقدام نمایید. فرایند اخذ مجوز بسیار زمانبر و دارای پیچیدگیهای خاصی است، اما اگر این پروسه را به یک برگزارکننده حرفهای و با سابقه مانند موسسه آسمان هشتم صدرا بسپارید، دیگر نگران اتلاف وقت و انرژی خود نیستید و میتوانید به خوبی به نتیجه مطلوب خود برسید.
برگزارکنندگان رویدادهای موسیقی باید عوامل مختلفی را در نظر بگیرند تا بتوانند یک کنسرت باشکوه را برگزار کنند. برای برگزاری یک رویداد همه چیز تمام، هفتهها برنامهریزی، مستندسازی، خلاقیت و صبر نیاز است. تجربه نیز در این پروسه بسیار اهمیت دارد. فرد یا مجموعهای که قصد برگزاری کنسرت را دارد، باید به تمامی پیچ و خمهای اداری آگاه باشد. به همین دلیل، ما پیشنهاد میکنیم که برگزاری این رویداد را به یک مجموعه حرفهای و کاربلد واگذار کنید.
نکاتی از بخشنامه صادر شده از وزارت ارشاد برای اخذ مجوز برگزاری کنسرت
طبق بخشنامه صادره از وزارت ارشاد در خصوص نحوه اخذ مجوز برای برگزاری کنسرت، نکاتی را به شما ارائه میکنیم. این نکات برای اخذ مجوز بسیار کاربردی هستند.
برای اخذ مجوز برگزاری کنسرت با ظرفیت بیش از ۵۰۰ نفر باید از طریق ادارههای شهرستانها به معاونت هنری، فرم تقاضای اجرای کنسرت موسیقی را ارسال نمایید.
پس از ارسال فرم تقاضا، این درخواست در دبیرخانه ثبت میشود و پس از ارجاع به اداره امور موسیقی و شورای کارشناسی موسیقی، باید اقدامات زیر را انجام دهید:
- شورای فنی، اجرای زنده تک تک اعضای گروه موسیقی را مورد بازبینی و بازشنوی قرار میدهد. (گروه موسیقی باید در برابر نمایندههای شورای فنی اجرا داشته باشند)؛
- نوار یا سی دی که حاوی کلیه قطعاتی است که قصد اجرای آن را دارید به اداره امور موسیقی یا به شورای کارشناسی ارسال کنید. نوار مورد نظر باید از کیفیت بالایی برخوردار باشد؛
- اشعار را به صورت تایپ شده با ذکر نام شاعر به شورای فنی تحویل دهید. این اشعار قبل از ارسال باید به تایید شورای شعر رسیده باشد؛
- باید بیوگرافی تمامی اعضای گروه موسیقی خود را به صورت تایپ شده تحویل دهید؛
- عکس دستهجمعی از گروه با سازهای مورد استفاده در کنسرت را باید ارائه دهید؛
- فرمهای مربوط به برگزاری کنسرت را نیز باید ارائه دهید.
مراحل صدور مجوز اجرای موسیقی صحنهای پس از تایید شورای کارشناسی موسیقی:
- فرمهای تکمیل شده و اطلاعات مربوط به برگزاری کنسرت موسیقی باید توسط متقاضی به معاونت هنری و اداره امور موسیقی یا اداره شهرستانی که قرار است کنسرت در آن برگزار شود، تحویل داده شود؛
- در ادامه، متقاضی برگزاری کنسرت به فرماندهی نیروی انتظامی شهرستان جهت ایجاد هماهنگی معرفی میشود؛
- اگر ظرفیت سالن اجرای کنسرت بیش از پانصد نفر باشد، باید از مرکز موسیقی کشور استعلام بگیرید؛
- در این بخشنامه ذکر شده است که برای ظرفیت بالای ۵۰۰ نفر، متقاضی باید یکی از شرکتها و موسسههای فرهنگی و هنری باشد که فعالیت موسیقی آنها در اساسنامه شرکت یا موسسه مذکور به ثبت رسیده است؛
- پس از طی کردن این مراحل در صورت موافقت شورای کارشناسی و اداره امور موسیقی، مجوز اولیه از سوی معاونت هنری صادر خواهد شد.
در این بخشنامه، ذکر شده است که دریافتکنندگان مجوز باید به ازای هر اجرا با احتساب ۲ درصد از ظرفیت سالن، بلیط لازم را برای نظارت اداره امور موسیقی در نظر بگیرند. لازم به ذکر است که صدور مجوز برای برگزاری کنسرت در سالنهایی تا ظرفیت ۵۰۰ نفر به ادارههای شهرستانها واگذار شده است.
جمعبندی
همانطور که دیدید، فرایند اخذ مجوز برای کنسرت بسیار پیچیده است و شما باید زمان و انرژی زیادی را در این راه صرف کنید. برگزاری کنسرت، هزینه زیادی را میطلبد و اگر در حین برنامهریزی یا اخذ مجوز دچار مشکل شوید، نمیتوانید نتیجه مطلوب خود را از برگزاری رویداد اجرای موسیقی صحنهای برسید. اگر قصد برگزاری کنسرت را دارید، حتماً با موسسههای حرفهای برگزارکننده رویدادهای هنری و فرهنگی همکاری کنید.
مجموعه فرهنگی و هنری آسمان هشتم صدرا میتواند صفر تا صد برگزاری کنسرت شما را به بهترین نحو ممکن برنامهریزی کند. برای برگزاری کنسرت، دکتر علیرضا شریفی میتواند تمامی مجوزهای لازم را برای شما اخذ کند. مجموعه ما در امر برنامهریزی و برگزاری کنسرت و رویدادهای موسیقی میتواند شما را یاری کند. موسسه فرهنگی آسمان هشتم صدرا، به خوبی با تمام مراحل اخذ مجوز آشناست و میتواند شما را در اجرای یک کنسرت باشکوه یاری کند.